Извънредни новини

Уолкът е аут от Световното заради контузия

Уолкът е аут от Световното заради контузия

Лондон. Нападателят на Англия и Арсенал Тио Уолкът се контузи по време на съботнaта победа на "артилеристите" с 2:0 срещу Тотнъм в мач от 3-ти кръг на ФА Къп.

"Тио ще претърпи операция съвсем скоро и се очаква да пропусне мачовете до края на сезона, както и Световното в Бразилия", се казва в официално съобщение от клуба.

Така Асен Венгер няма да може да разчита на още един от своите нападатели и отборът се нуждае от подходяща опция на този пост. Според медиите на Острова Димитър Бербатов, за който се твърди, че Арсенал проявява интерес, би бил добър вариант пред специалиста. "Топчиите" са лидер във Висшата лига, на точка пред Манчестър Сити.

Съотборникът на Тио Уолкът Аарън Рамзи написа в „Туитър": „Разочарование за Тио, но той ще се завърне по-силен. Оправяй се бързо, приятел".

Световното първенство започва на 12 юни, а първият мач на Англия срещу Италия е 2 дена по-късно.

Уолкът е взел участие в 36 мача за 3-те лъва, отбелязал е 5 гола, спечелил е 27 от тези мачове, 7 са завършили наравно и е претърпял само 2 загуби.

Toй пропусна последните 2 квалификации срещу Полша и Черна Гора заради контузия, заедно с футболиста на Тотнъм Андрюс Таузънд.Очакваше се двойката да бъде в спор за титулярно място в Бразилия.

Уолкът направи своя дебют като влезе като резерва на мястото на Майкъл Оуен в приятелски мач срещу Унгария на 30 май 2006, правейки го най-младия национален състезател на Англия на само 17 години и 75 дена.

През 2010 година Капело не взе Уолкът на Световното в ЮАР, но после се наложи пред селекционера и на Евро 2012 вкара за победата над Швеция с 3-2 в груповата фаза.

Венгер очаква нападателят Никлас Бендтнер да пропусне целия януари заради контузия в глезена, докато френския нападател Оливие Жиру пропусна последните 2 мача на отбора заради настинка и болежки в глезена.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе