Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Тръмп поиска и спиране на нета

Тръмп поиска и спиране на нета

Нова идея представи кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп. Той призова интернетът да бъде спрян, за да не могат да го използват деца, уязвими към радикализация.

"Трябва да направим нещо с интернета. Да се срещнем с Бил Гейтс и още много хора, които наистина разбират какво се случва", заяви Тръмп. По думите му САЩ "губи" много хора в борбата с тероризма заради интернет, защото "децата на Америка гледат прекалено много интернет".

В понеделник по време на предизборна реч Тръмп избухна с предложението си да не се допускат мюсюлмани в САЩ, в отговор на стрелбата в Сан Бернардино, при която бяха убити 14 души. Говорител на Белия дом каза, че това изказване дисквалифицира Тръмп от заемането на поста президент на САЩ. Според председателя на Камарата на представителите Пол Раян изказването на Тръмп нарушава конституцията и не произлиза от Републиканската партия. В същото време над 60 000 британци подписаха онлайн петиция да се забрани достъпът на бизнесмена в страната.

Магнатът пък заплаши да продължи кампанията си като независим. Тръмп отбеляза, че според ново проучване 68% от поддръжниците му ще го подкрепят, ако продължи като независим. Според експерти такъв ход ще бъде сериозен удар върху Републиканската партия в надеждите им да спечелят Белия дом.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе