Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Томислав Дончев: Липсва ми разговорът за политики

Томислав Дончев: Липсва ми разговорът за политики

Кой какъв е и какъв е бил, е махленски, а не политически спор, заяви по бТВ вицепремиерът Томислав Дончев по повод словесната престрелка между БСП и ГЕРБ вчера. Вицепремиерът обяви, че много му липсва разговорът за политики.

Той повтори тезата, че коалицията на ГЕРБ с "Обединени патриоти" е стабилна. В тази връзка не смята, че подготвяният вот на недоверие от БСП ще мине. "Явно левицата има нужда от знак, от знак навътре", коментира Дончев.

Томислав Дончев каза още, че не бива да се очаква единомислие по всички въпроси между ГЕРБ и ОП. "Щом има спор в коалицията, има прозрачност в управлението", уточни той.

Той защити Борисов и за думите му от вчера по повод извадените павета от ремонтирания бул. „Дондуков", когато под афект премиерът каза: „Това са саботажи, конспиративна дейност, това е същността на оцеляването им над сто години. Това е същността на действието – конспиративна, взривяват влакове, линии, мандри". "Физически е трудно да се установи кой е извадил паветата, но може да се каже, че е продължение на тези действия", уточни Дончев.

За писмото на Македонската православна църква вицепремиерът коментира, че държавата не бива да се меси в църковните дела, но въпросът е църковен с политически нюанси. Не мисля, че отговорът на българската православна църква беше „не", необходима е повече църковна дипломация, не може да стане за една седмица.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе