Извънредни новини

Станков: Пловдивското дерби е голямо предизвикателство

Станков: Пловдивското дерби е голямо предизвикателство

Пловдив. Старши треньорът на Локомотив Пловдив Александър Станков даде днес редовната си пресконференция, на която говори за предстоящото пловдивско дерби срещу Ботев в събота, като сподели, че много се радва, че ще преживее този сблъсък.

"Много се радвам, че аз в личен план ще преживея това дерби, защото може би всеки треньор в България иска също да го преживее. За мен това е нещо уникално. Знаете, че аз съм преживял и друго дерби, но пловдивското е също толкова голямо предизвикателство и аз го очаквам с нетърпение", коментира Станков, цитиран от официалната страница на "смърфовете".

"Искам да кажа на всички – нека да зарадваме хората, нека да превърнем дербито в един празник за града, публиката да бъде удовлетворена от качеството на футбола. Зная, че това дерби крие по-особен заряд. Ние се готвим доста старателно. Надявам се да се представим добре, да зарадваме нашите фенове и да се поздравим с победа", допълни той.

"Имаме известни проблеми, не го крия това. Трима-четирима от футболистите не успяха да проведат нормална подготовка през седмицата. Ще изчакам до последния момент, за да преценя дали някой ще отпадне за дербито", разкри Станков.

"Не е много добро състоянието на Аласан Н'Дайе. Крачунов също не беше абсолютно здрав, но предполагам, че поне един от двамата ще се възстанови напълно за двубоя с Ботев. Тунчев също имаше известни проблеми. Но в крайна сметка, който е здрав, той ще участва в дербито. Добре сме разузнали отбора на Ботев. Това е един много качествен състав. Новите гръцки попълнения има какво да наваксват и няма да бъдат в групата за мача. Направена им е специална програма. Но при всички положения те ще присъстват на дербито, за да влязат по-бързо в обстановката", кометира още старши треньорът на Локо Пд.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе