Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Сочи иска и лятна олимпиада

Сочи иска и лятна олимпиада

Руското правителство обмисля кандидатурата на Сочи и за лятна олимпиада, се разбра днес в столицата на 22-рите зимни игри. Историческото решение трябва да стане в близките няколко години. Причината за желанието на Владимир Путин се крие в успеха на зимните игри и наличието на по-голямата част от инфраструктурата. Залите лесно могат да бъдат направени за баскетбол и волейбол например. Ако Сочи получи и лятна олимпиада, ще стане първият град в историята, който е бил домакин и на зимен, и на летен форум.


В момента се избира място за по-голям стадион от "Фишт", защото той е за малко повече от 40 000 зрители и не става за летни игри.

Руският президент Владимир Путин пи днес чай в олимпийския парк заедно с шефа на МОК Томас Бах и легендата в ските Жан-Клод Кили. Вероятно там е станало въпрос и за тази кандидатура.

Путин е голямата атракция на игрите. Той изненадващо се отби в къщата с канадските запалянковци и остана там близо половин час. Накрая им пожела да спечелят на всичко, без хокея, което предизвика огромен смях в аудиторията.
Вече върви и подготовката за старта от Формула 1, който ще е през октомври. Билетите се пускат в продажба от 4 март, като организаторите твърдят, че вече има огромен интерес към тях. Цените започват от 1200 евро за трите дни от шоуто и стигат около 2040 евро. Очаква се обаче бум на черната борса поради невероятния интерес.


Поставянето на асфалта за състезанието ще бъде започнато веднага след закриването на параолимпиадата през март. Трябвало да се сложи само един пласт от него и всичко ще е готово. Инспекция се очаква през лятото. Руснаците се надяват, че ще подпишат договор с Формула 1 и за догодина.

Плюшченко: Принудиха ме да изляза на леда

Евгени Плюшченко направи изненадващо признание пред СNN. Легендарният фигурист заяви, че е бил принуден от руската федерация да участва в индивидуалното състезание на олимпиадата. Както е известно, той се отказа след отборната надпревара заради проблем с гърба. "Обясних, че ще е по-добре, ако в индивидуалното пуснат някой друг. Помолих, но ми заявиха: "Каквото се е случило, се е случило", обясни Плюшченко. В защита на съпруга си скочи и жена му Яна Рудковская. Музикалният продуцент и тв водеща се обърна към журналистите с молба да не си съчиняват истории около отказа му. "Той вече не е интересен и моля всички, спрете да ни звъните и да задавате въпроси", написа Рудковская.

Вкараха в кауша транссексуален

Бившият транссексуален италиански депутат Владимир Луксурия беше арестуван в Сочи за гей пропаганда. Полицаите забелязали Луксурия да се разхожда с плакат "Да си гей е нормално" на руски език. "Държат го в стая за разпити. Срещу него са насочени прожектори, всички му говорят на руски, а той не разбира нищо. Помоли за помощ. Успяхме да поговорим две минути, но връзката прекъсна", съобщи гей активистка от Италия. Преди това Луксурия, бивш депутат от Комунистическата партия, се похвали в Туитър, че ще се разхожда с цветовете на дъгата право в лицето на Путин. Днес италианското посолство спешно командирова служители в Сочи да спасяват положението.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе