Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Символичен протест на ресурсните учители

Символичен протест на ресурсните учителиСимволичен протест от днес започнаха учителите от Ресурсния център в Шумен. Те не са съгласни с предложенията в Законопроекта за предучилищно и училищно образование, свързани с организацията на обучението на децата със специални образователни потребности и преминаването на дейността от държавна в общинска. „Всички 37 педагози, психолози и логопеди са с лентички на ревера и са готови да се включат и в ефективни национални протести действия“, поясни Ивелина Тодорчева от Ресурсния център.
Ресурсни учители работят в 9 от 10-те общини на област Шумен, с изключение на община Върбица, където до момента няма заявен интерес от родители на деца със специални образователни потребности.

Повече по темата чуйте от интервюто на Мина Денева с Ивелина Тодорчева.


Символичен протест срещу готвените промени в Закона за предучилищно и училищно образование започнаха ресурсните учители и в Търговище.
Още по темата можете да чуете в звуковия файл от Свилена Христова.


Ресурсните учители от Силистра също се включват в символичния протест, присъединяват се и родители на деца със специални образователни потребности. В Силистренска област са регистрирани 348 такива деца, а в Ресурсния център работят 45 души.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе