Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

ДПС ще бори младежката безработица

ДПС ще бори младежката безработица

Бургас. Стратегия и мерки за борба с младежката безработица бяха обсъдени по време на двудневен семинар, организиран от Младежкото ДПС в Бургас. Участниците във форума се обединиха около становището, че държавата трябва да насърчава повече предприемачеството.

Младежката структура очаква от правителството да започне активен диалог с всички млади хора в страната и да разчита на интелекта на цялата нация.

"Опасна е тенденцията, че има разминаване между очакванията на бизнеса и това на младите хора. Статистиката сочи, че само 30% от завършилите дадена специалност се реализират по нея, а останалите 70% от младите не работят това, за което са учили. Това е голям бич за всички млади хора", заяви председателят на младежката структура на ДПС Юлхан Кючук. Един от вариантите за решаването на проблема с безработицата е организирането на интерактивни форуми, които ще дадат възможност за преки срещи между младите хора и потенциалните работодатели.

Един от акцентите на семинара бе новата европейска програма "Еразъм +", която съчетава образователни програми за учене през целия живот. "Ще бъдем изключително чувствителни към преговорите на българското правителство по програмите за младежка заетост. Ще ги наблюдаваме зорко, защото предишното правителство се провали в тази сфера", заяви още Юлхан Кючук.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе