Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Брюксел ще блокира ограниченията за имигранти във Великобритания

Брюксел ще блокира ограниченията за имигранти във Великобритания

Лондон. Плановете на британското правителство да спре детските помощи за част от имигрантите от страните в ЕС, работещи във Великобритания, ще бъдат блокирани с вето от другите страни-членки, предупреди Брюксел, пише The Independent.

Дейвид Камерън и Ник Клег постигнаха съгласие, че хората от другите държави в ЕС, чиито семейства остават в родните страни докато те работят във Великобритания, не трябва да получават толкова големи детски помощи, колкото британците.

Изплащаните 20,30 лири седмично за първо дете и 13,40 лири за всяко следващо са много по-щедро възнаграждение от тези в източноевропейските страни като Полша, Румъния и България. През 2012 г. около 24 хиляди мигранти от ЕС са получили детски помощи във Великобритания, въпреки че техните деца не живеят в страната, отбелязва изданието.

Имигрантите правят британското общество по-интересно и по-здраво. Това заяви Кен Кларк, министър без портфейл в британското правителство, като отхвърли твърденията на премиера Дейвид Камерън, че правилата в Европейския съюз да довели до „мащабна миграция" на чужденци, пише The Telegraph.

В коментара си, който ще разгневи Даунинг стрийт, Кларк описа дебата за необходимостта да се попречи на чужденците да се заселват в Кралството като завой към национализма.

„Просто не смятам, че е вярно, че ЕС е причинил нежелани вълни на имиграция", каза британският министър и добави, че имигрантите имат положителен принос за британската икономика.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе