Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Апелативната прокуратура във Варна разпореди проверка на усвояването на европейски пари

Апелативната прокуратура във Варна разпореди проверка на усвояването на европейски пари

Административният ръководител на Апелативната прокуратура във Варна Ружа Големанова е разпоредила извънпланова общонадзорна проверка за отпускането, изразходването и отчитането на средства по европейски проекти.

Конкретният повод за проверкатаса излъчените репортажи за нереализиран проект за изграждане на стадион в Шабла със средства на Европейската програма за развитие на селските райони.

Големанова е разпоредила извънпланова проверка по надзора за законност на работата на контролните органи в Апелативния регион, които следят за законосъобразното отпускане, разходване и отчитане на средства по европейските програми. Става дума за шестте области, които обхваща Апелативния регион - Варна, Добрич, Търговище, Разград, Шабла и Силистра.

В излъчените репортажи и разследвания в медиите, станали повод за проверката, се съдържат данни за престъпления по служба, присвоявания и злоупотреба със служебно положение. Крайният срок за извършване на проверката е 30-ти юни, а изпълнението е възложено на шестте окръжни прокуратури на територията на Апелативния регион.

Обобщаването на резултатите от проверките ще бъде направено от Апелативната прокуратура в морската столица, а при установяване на данни за извършени престъпления от общ характер, ще бъдат образувани досъдебни производства.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе