Извънредни новини

Привикаха в армията играчи на Червенков

Привикаха в армията играчи на Червенков

Двама футболисти от "Севастопол", където треньор е българинът Ангел Червенков, бяха призовани в украинската армия. Става въпрос за играчите на кримския тим - Владимир Ковал и Евгений Новак.

"Преди няколко дни моята майка ми се обади в 8 сутринта", разказа Ковал. "Тя никога не звъни толкова рано. Каза ми, че току-що е получила писмо, в което ме искат в армията. Интересното е, че в него бе описано и всичко от моята футболна кариера", сподели бившият играч на "Динамо" К. "Явих се с моя съотборник Евгений на 17 март в 9,00 сутринта", допълни още Ковал.


Заради "честитката" към двамата Червенков няма да може да ги използва в предстоящия мач с "Металист" (Харков) в събота.


Двамата футболисти бяха отзовани да изпълняват дълга си и да пазят родината заради напрежението на полуостров Крим.
Иначе "Севастопол" вече обяви готовност да играе в руското първенство от следващия сезон. За целта тимът на Ангел Червенков и другият отбор от Крим - "Таврия" (Симферопол), ще искат разрешение от УЕФА. "Ние подготвихме писмо до ФИФА, УЕФА и Украинската федерация по футбол. Чакаме отговор на 24 или 25 март, когато има официална среща в Казахстан", коментира шефът на Червенков - Александър Красилников.
Не е ясно обаче от коя лига ще започнат участието си двата украински клуба, ако бъде взето решение те да бъдат преместени.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе