Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Полицаи разбиха две ало-банди

Полицаи разбиха две ало-банди

Полицията в Русе разби две групи телефонни измамници. Петима са задържаните. Първоначално са спипани двама мъже от град Ветово и "мулето", в което са намерени 5000 лева от поредното ало-престъпление.

Посредникът бил от сливенско и е спрян на ж.п. гарата в крайдунавския град. Останалите двама мъже са били закопчани в района на земеделския колеж в Русе, който се намира близо до гарата. В хода на разследването са докуметнирани 9 телефонни измами, с които са свързани заловените мъже. Засега е ясно, че те са действали основно в Южна България. Полицията е засякла тяхна престъпна дейност в градовете Ямбол, Хасково, Стара Загора и Смолян. Междувременно русенските полицаи са разбили втора група, действала на територията на Плевен. Заловените мъже са от село Брест, но са имали връзка с "колегите" си от Ветово. Те са спипани край село Волово, Русенско и в тях са намерени и иззети 5000 лева. Ало-измамниците действали по познатите схеми с пострадали роднини при катастрофи и закупуване на бяла техника. Работата по изясняване на престъпната им дейност продължава.

При полицейска операция срещу битовата престъпност в периода от 7 до 15 март в Русенско са били проверени 1435 души и 669 превозни средства. 89 души са били задържани, а 274 акта са съставени основно по закона за движение по пътищата. В районните управления с протоколи са били предупредени 304 души, а 18 са били издирени. 25 престъпления, основно кражби от домове в малките населени места, са разкрити в периода.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе