Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Плюшена играчка на Илон Мъск посети МКС

Плюшена играчка на Илон Мъск посети МКС

Плюшена играчка на Илон Мъск посети МКС

Плюшена играчка във вид на малка планета Земя, която тези дни долетя на МКС на безпилотния американски кораб Dragon-2, е била известно време с канадския астронавт Давид Сен Жак на руския пилотиран кораб "Союз МС-11.

На Dragon-2, оборудван със сензори, в креслото на член от екипажа е настанен манекенът на име Рипли, наречен така в чест на героинята от серийния филм „Извънземният“ на Елън Рипли. Ролята на "високотехнологичния индикатор за безтегловност" изпълнява плюшена играчка под формата на малка Земя.

На фотографиите, които е публикувал в Twitter Сен-Жак, се вижда самата играчка, намираща се в спускащия се апарат на "Союз МС-11" редом с пулта на космонавтите и в стола на командира на кораба - руснака Олег Кононенко. "Посетих "Союз" днес. Друг космически кораб, но същите закони на физиката!", написал Сен-Жак.

Американският безпилотен кораб Dragon-2 е изстрелян към МКС на 2 март и се е присъединява към нея в автоматичен режим на 3 март.

Понастоящем на .борда на МКС се намира екипаж, съставен от руснака Олег Кононенко, канадеца Давид Сен-Жак и американката Ан МакКлейн. Скоро към тях ще се присъединят руснакът Алексей Овчинин и американците Ник Хейг и Кристина Кук, чийто старт на кораба "Союз МС-12" от космодрома Байконур се планира за 14 март.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе