Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Плевнелиев: Референдумът е безспорен успех

Плевнелиев: Референдумът е безспорен успех

Президентът на България Росен Плевнелиев коментира проведения Национален референдум, като го определи като безспорен успех за демократичното развитие на страната ни. По думите му прочитът на резултатите от проведеното допитване показват, че гражданите искат да участват активно във взимането на решения в държавата:

"Този референдум не бе на президента, нито на група граждни, които искат да се въведе електронното гласуване. Българите гласуваха масово и показаха, че българското гражданско общество далеч е изпреварило в демократичното си развитие тези, които претенциозно се обявяват за част от политическия елит", каза Плевнелиев.

"Ако управляващите пренебрегнат резултатите от допитването, ще направят голяма политическа грешка", категоричен бе държавният глава.

"Тези над милион и 800 хиляди българи, които подкрепиха референдума за електронното гласуване, показват много ясно колко много хора застават зад идеята за промяна в политическата система. Апелирам към парламента да използва редкия шанс и подадената от гражданите ръка за подобряване на изборния процес и българската демокрация като цяло", коментира президентът.

Плевнелиев подчерта, че не бива да се допуска провокативни и скандални действия на политици да помрачават усилията за утвърждаване на демокрацията.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе