Извънредни новини

Пирин: ЦСКА са аматьори!

Пирин: ЦСКА са аматьори!

Легенда на "армейците" иска по 3 млн. на клуб от държавата

"Пирин" се разсърди на ЦСКА заради провалената контрола между двата тима. Клубът от Благоевград дори разпространи декларация по случая, в която обяви, че "армейците" са аматьори и действат като такива. "Само ден след уговарянето на контрола на "Пирин" с третодивизионния ЦСКА от София, двубоят планиран за 3 февруари отпадна, след като от аматьорския клуб решиха да не пътуват за Турция, а да отидат на лагер в друга държава."

Така датата за приятелски мач остава свободна и най-вероятно ще бъде запълнена с друг, по-подходящ съперник", гласи хапливото становище на елитният отбор.

В Гърция "червените" ще срещнат в контроли "Ксанти", "Патракикос" и "Византион". С отборът от "Борисовата градина" този път ще замине Павел Головодов. Талантът пропусна лагера в Турция преди това заради жестока семейна драма, която обедини фенове и клубове от цяла България.

Бившият треньор на ЦСКА Стойчо Младенов пък намери рецепта как да се оправи футбола. "Идеята за рестарт на родния футбол трябва да се осъществи, но това трябва да стане с помощта на държавата, която да контролира БФС. На тези 12 отбора да се дадат по 2-3 млн. на година от бюджета, това толкова много ли е за една държава? В Турция се прави така, в Сърбия също, защо тук да не стане? Това са 35-36 млн. лв. на година. Подобно нещо трябва да се направи за всички спортове. Затова подкрепям такава идея", заяви Младенов при награждаването на "червените" отличници за 2015 г. на тържество във Военния клуб.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе