Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Технологии

Peugeot показа комбито 308 SW

Peugeot показа комбито 308 SW

След като през миналата година Peugeot представи изцяло новия си компактен семеен модел 308, още в първите дни на 2014 г. французите разкриха и комби версията, която традиционно ще носи добавката SW към цифрите.

Точно както и хечбекът, 308 SW е изграден на новата платформа на марката EMP2. Благодарение на нея комбито предлага на бъдещите си собственици по-комфортен вътрешен обем, по-ниско със 140 кг тегло, както и много по-стабилно поведение на пътя благодарение на снижения център на тежестта.

Официалният дебют на Peugeot 308 SW ще бъде на автоизложението в Женева през март, когато на бял свят ще излязат всички подробности около модела. Засега от Peugeot разкриват, че колата е с дължина 4580 мм, а височината й е 1470 мм. Освен с просторно купе, Peugeot 308 SW може да се похвали и с голям и изключително функционален багажни - най-ценното в едно комби. Обемът му е 610 литра, с което изпреварва почти всички конкуренти с изключение на един. Паралелно с това функционалността на багажника е на много високо ниво благодарение на изцяло равния под и опростеното увеличаване на обема - задните седалки се сгъват само с едно движение.

Веднага след официалния си дебют в Женева Peugeot 308 SW ще започне да се продава във Франция, а малко по-късно и на останалите пазари. Купувачите ще могат да избират от цялата гама двигатели, отговарящи на нормата Euro 6, на които разчита и хечбекът 308. От Peugeot обаче още не разкриват цената на новото комби.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе