Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Пекин арестува петима за атентата на Тянанмън

Пекин арестува петима за атентата на Тянанмън

Пекин. Китайските власти задържаха петима за фаталната автомобилна катастрофа на площад Тянанмън в Пекин, съобщиха държавните медии, предаде АФП. Инцидентът бе определен като "терористичен атентат" в официалното изявление.

"Арестите бяха извършени 10 часа след инцидента, който беше определен като терористична атака", съобщи телевизия CCTV. Телевизията информира, че тримата души в колата, които загинаха, са от едно и също семейство, а други петима души били задържани във връзка със случая.

Полицията уведомила хотели в столицата да се оглеждат за осем заподозрени от китайската област Синцзян след инцидента, при който загинаха двама туристи, а десетки бяха ранени на символичния площад в китайската столица.

Повечето от заподозрените са от етническото малцинство уйгури, изповядващо исляма, което е съсредоточено в западната област Синцзян. Имената, които CCTV оповести на тримата души в колата, звучат като на хора от уйгурското малцинство.

Властите в Пекин обвиняват уйгурски групировки за "терористичните" атентати в Синцзян, но това не може да бъде потвърдено, тъй като изгнаници обвиняват Китай, че преувеличава заплахата, за да оправдае религиозните и културни ограничения.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе