Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Обама: Целта ми бе да няма повторение на 21-ви август

Обама: Целта ми бе да няма повторение на 21-ви август

Вашингтон. Държавният глава на САЩ, Барак Обама, отхвърли упреците в нерешителност, които отправят към него привържениците на военна намеса в конфликта в Сирия пред телевизионния канал Ей Би Си Нюз.

По думите на Обама, неговият подход може да изглежда „не особено плавен, дисциплиниран и праволинеен, но той работи".

„В малка степен съм привързан към стилната политика. Повече съм загрижен да провеждам правилната политика", заяви Барак Обама.

По неговите думи, в резултат на политическите решения в последните седмици САЩ са се оказали в „добра позиция".
„Моята цел в хода на целия процес беше да не се допусне повторение на това, какво се е случило на 21 август. Ома вероятност да постигнем това, че такива неща повече да не се случват", добави Обама.

Той приветства участието на руския президент Владимир Путин в разрешаването на сирийския проблем.

„Приветствам това участие. Приветствам факта, че той казва: Аз ще поема отговорността за това, да накарам моя клиент- режима на Асад-да се заеме с химическото оръжие", заяви Барак Обама в телевизионно интервю.

Обама заяви още, че действията на неговата администрация спрямо Сирия и нейните химически оръжия ще покажат на Иран, че в дипломатическите усилия по разоръжаване има потенциал, пише вестник „Вашингтон пост".

Но американският президент също така добави, че Иран не трябва да приема, че американското предпочитане на дипломацията означава, че САЩ няма да ударят Иран.

„Вярвам, че Хасан Роухани разбира потенциала за дипломатическо разрешаване на проблема, относно обсъжданата ядрена програма на неговата страна, но това няма да направи нещата изведнъж по-лесни", заяви Барак Обама.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе