Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

„Ало“ терористите с нова схема, правят се на данъчни пред земеделци

„Ало“ терористите с нова схема, правят се на данъчни пред земеделци

Телефонните измамници пуснаха нова схема в обръщение. Те се пробват да преметна земеделски производители като им съобщава, че дължат данъци. Схемата им действа горе-долу така: Имате задължение към НАП, ще го вземем на ръка!

За опитите на измама предупреждават от НАП -Хасково. При тях пък през последните дни са постъпили два идентични сигнала и то все от земеделци от селата. И при двата случая посочените суми са малки.

С обаждане по мобилен телефон мъжки глас любезно ги уведомявал, че имат задължение към Националната агенция за приходите и за тяхно улеснение, за да не идват на място в областния град, същото ще им бъде събрано лично и на ръка.

От НАП обаче предупреждават, че техните служителите не приемат и не изискват плащания в брой. Всички дължими суми по глоби и актове, както и неплатени в срок данъци и осигуровки се заплащат безкасово, по банковите сметки на териториалните дирекции и офиси на НАП.

Освен това всеки служител на Агенцията трябва да се легитимира при извършване на проверка със служебната си карта, която е със защитен воден знак. Картата съдържа също номер, дата на издаване, трите имена на служителя, ЕГН, длъжност, териториална дирекция и звеното, в което работи данъчния, както и негова снимка. Ако това легитимиране не се случи, то със сигурност става въпрос за опит за измама.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе