Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Тринайсет бежанци бяха осъдени за нелегално преминаване на българо-румънската граница

Тринайсет бежанци бяха осъдени за нелегално преминаване на българо-румънската граница

Единайсет сирийци и двама афганистанци са се опитали да преминат държавната ни граница с Румъния през река Дунав в района на силистренското село Ветрен. Нарушителите са задържани и осъдени за нелегално преминаване през границата.

Бежанците са преминали държавната ни граница с лодка на 23-ти септември, но са заловени от румънските гранични служби и върнати на българска територия. Само за 4 дни нарушителите са разследвани по линия на бързото полицейско производство и делата срещу тях са приключени, съобщи ръководителят на районната прокуратура в Силистра Стефка Ганчева.

Беше създадена изключително добра организация между полицейските служби, визирам ГПУ-Силистра, включиха се и разследващи полицаи от ОД на МВР-Силистра, много добра координация беше постигната между Районната прокуратура на Силистра и Районния съд на Силистра и към днешна дата спрямо лицата образуваните досъдебни производства са приключени, в смисъл - разследвани, и е приключило и производството пред съда. Делата приключиха със споразумение между прокуратурата и защитата на обвиняемите лица, каза Ганчева.

Бежанците са млади мъже. Установено е, че са влезли в страната ни преди около 2 седмици, а целта им е била да стигнат до скандинавските страни. Предадени са на българските гранични власти за изпълнение на законовите административни мерки за въвеждане на статута на чуждите граждани у нас. 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе