Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Разглеждат напредъка по оперативните програми през 2013 година

Разглеждат напредъка по оперативните програми през 2013 година

София. Заместник-министър председателят и министър на правосъдието Зинаида Златанова откри Шестата годишна среща за преглед на оперативните програми, финансирани по линия на Европейския фонд за регионално развитие и Кохезионния фонд. Целта на срещата е да се разгледат напредъкът, отбелязан през 2013 г. в изпълнението на оперативните програми, постигнатите резултати, финансовото изпълнение и други фактори, с цел подобряване прилагането на програмите.

Дискусията се провежда с участието на представители на Генерална дирекция „Регионална и градска политика" на Европейската комисия. Делегацията им се ръководи от Марек Теплански, началник отдел на звеното, отговарящо за България. На срещата присъстват всички ръководители на управляващите органи, на Сертифициращия и на Одитния орган и на Централното координационно звено. С оглед осигуряване на по-добра координация на процеса по изпълнение на програмите, финансирани със средства от ЕС, участие в срещата вземат и представители на управляващите органи по програмите, финансирани със средства от Европейския социален фонд, Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони и Европейския фонд за рибарство, както и на институции, чийто ресори включват държавни помощи, обществени поръчки, социални общности и др.

В рамките на дискусията българската страна представя напредъка по изпълнение на отделните оперативни програми, финансирани със средства от Европейския фонд за регионално развитие и Кохезионния фонд към края на 2013 г., както и предизвикателствата по отношение на 2014 г.

Представителите на Европейската комисия излагат своите наблюдения, коментари и препоръки по отношение на изпълнението на всяка от програмите, както и по отношение на хоризонталните въпроси като държавни помощи, обществени поръчки, социални общности, изпълнение на индикаторите и други.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе