Извънредни новини

Малък Сечко одруса ЦСКА с 1 млн. лева

Малък Сечко одруса ЦСКА с 1 млн. лева

"Армейците" търсят спасение в роден съд

Точно на първи февруари изтича крайният срок ЦСКА да плати 1 млн. лева на бившите си футболисти Бернардо Тенгариня и Нилсон Антонио. Това стана ясно, след като ФИФА припомни на "червените", че трябва да се изчистят с тях. На "Армията" пристигна честитката с касовата бележка директно от футболната централа. В документа пише, че ЦСКА трябва незабавно да изплати всичко и то до 1 февруари. Ако не го стори, ще последват много тежки санкции за клуба. До сега "армейците" висят с още наказания от УЕФА и ФИФА.

Засега те минават между капките, като излизат с аргумента, че клубът е в несъстоятелност. От УЕФА искат да извадят отбора от евротурнирите за 2 години, заради нарушения във финансов феърплей. От ФИФА пък настояваха да им се отнемат 15 точки от актива през този сезон заради задължения към футболисти и агенти на стойност от 150 000 евро. Сега обаче нещата за ЦСКА не са никак розови. На "Армията" обаче не са никак притеснени от заплахите за санкции и глоби от ФИФА. Изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров заяви, че клубът не се страхува от решението на централата. Според шефа на "червените" нищо не било приключило. "Армейците" ще си пробват късмета и по родните съдилища, като отново ще отлагат плащанията във времето.

"Да, делото отдавна е загубено, но има български съд. Процедурата не е приключила. Тенгариня и Антонио са си предявили вземанията. Съдията ще разгледа претенциите им и трябва да реши. Не се знае кога ще се случи това", заяви Тодоров пред "Блиц".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе