Извънредни новини

Лудогорец надви ЦСКА на "Армията"

Лудогорец надви ЦСКА на

София. Дербито в 29-ия плейофен кръг на футболното първенство, който се игра на стадион Българска Армия, приключи с победа за Лудогорец с 1:0. Така титлата изглежда все по близо за "орлите".

Попадението отбеляза Даниел Абало в 77-ата минута.

Ешпиньо изпълни пряк свободен удар и топката рекошира в горната греда. При добавката Марселиньо прати кълбото в очертанията на вратата, но Мболи реагира светкавично и спаси. Стражът на "червените" обаче се оказа безпомощен при последвалия удар на Абало, който отблизо опъна мрежата.

Двата тима изнасеха доста динамичен мач, но въпреки това чистите голови положения почти липсваха.

В 30-ата минута "орлите" бяха да крачка от попадение. Мичел Бургзорг изведе Роман Безяк сам срещу вратаря. Словенецът си поведе топката и стреля, но Райс Мболи успя да избие в корнер. В следващите минути "червените" отговориха с удари на Ивайло Чочев и Иван Стоянов, които обаче станаха лесна плячка на Владислав Стоянов.

В 51-ата минута Марселиньо се освободи от Тодор Янчев и потърси техничен изстрел, който бе отразен с вещина от Мболи. Секунди преди това ЦСКА създаде сериозна опасност пред вратата на своя опонент. Емил Гъргоров центрира отляво и центрира към малкото наказателно поле. Стражът Стоянов излезе и боксира топката, която срещна тялото на Моци и за късмет на "зелените" излезе в корнер.

В 71-ата минута изстрел на Чочев от границата на големия пеналт профуча на сантиметри от страничния стълб.

В последната минута на редовното време след страхотна контраатака на Лудогорец, Кишада се оказа очи в очи с вратаря, но от 9-10 метра по диагонала шутира в аут.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе