Извънредни новини

"Лудогорец" литна с талисман

Разград. "Лудогорец" летя до Одеса с кадемлийски самолет, брандиран с логото на клуба. Същият бе ползван от "орлите" и при визитата им в Айндховен, когато треснаха ПСВ с 2:0. Довечера от 22.05 часа шампионите излизат за трета поредна победа в група "В" на Лига Европа срещу украинския "Черноморец" от 22.05 часа. Полетът на българската делегация от Варна до Одеса продължи 51 минути. На летището разградчани бяха посрещнати от няколко тв екипа и журналисти. Впечатление направи красива брюнетка с микрофон в ръка. Тя приклещи треньора Стойчо Стоев. Той бе любезен и отговори на въпросите й на руски език и се справи отлично. Иначе нашите се настаниха в тузарския хотел "Лондонская". Сградата с архитектура отпреди 100 години се намира на крайбрежната улица на населявания от доста българи красив украински град. В 20.30 часа Стойчо Стоев изведе футболистите за официална тренировка. Групата на "Лудогорец" за двубоя е от 19 играчи, един ще отпадне малко преди началния съдийски сигнал на румънеца Дан Тудор.

Наставникът на "орлите" отрече тимът му да е фаворит в днешния двубой. "Определено очаквам труден мач. Ясно е, че имаме по-добри позиции от някои от отборите, но не сме фаворит. Това, което гледах, ми показва, че са сериозен отбор, типичен руски футбол, с много борба, единоборства, бързи, агресивни футболисти. Но така е в Лига Европа. Надявам се, че ще излезем с чест от двубоя", надява се Стоев. И добави самоуверено: "Нямаме време да страдаме или изпадаме в паника. Мачът с Литекс е забравен. Извадили сме си поуките. Надявам се да изглеждаме по-добре в следващите мачове. Йордан Минев вече тренира нормално, ако е в нужното състояние - ще играе". Стоев отказа да направи паралел между отборите в групата: "Не бих сравнявал тимовете в нашия поток. Определено всеки един има своите футболни достойнства. В първите два мача ни беше трудно - така ще е и занапред. Надявам се и в бъдеще да продължаваме по толкова успешен начин". Изпълнителният директор на "Лудогорец" Ангел Петричев също даде мнение преди съдбоносния сблъсък: "Мисля, че момчетата си дават ясна сметка колко е голям залогът на този мач в Одеса. Очаквам да са пределно мобилизирани. За "Черноморец" е много важна тази среща мач, за нас също е така. Дано в крайна сметка ние ликуваме и да се поздравим с крайния успех".

И една точка в Украйна ще е добре, но "Лудогорец" винаги играе за победа, заяви звездата Марселиньо. Той коментира състоянието на тима след 2:4 от "Литекс". "Това е друг мач, друга лига. Направили сме грешка и трябва да си извадим поуките. В Украйна ще е трудно. Съперникът не може да си позволи загуба, защото ако ПСВ победи, ще изпадне в тежко положение. В Лига Европа няма фаворити. Видя се и в нашия мач срещу ПСВ. Трябва да влезем здраво и ако имаме шанс да победим - ще победим", добави той.

Халфът Михаил Александров заяви, че тимът отива в Одеса със самочувствие за 3 точки и нищо друго. "Първи сме в групата, имаме две победи, добра голова разлика. Излизаме да победим Одеса. Успехите задължават", сподели Александров на тръгване. "Съперникът не е за подценяване. Използват доста добре своите качества. Играят с бързо преливане от защита в нападение, което ги прави доста опасни", добави Мишо.

Наставникът на "Черноморец" Роман Григорчук се изнерви на пресконференция преди двубоя. Запитан защо тимът от Одеса не може да вкара гол в последните си 4 срещи гологлавият специалист отвърна: "Знаех, че ще има такива провокации. Наясно съм, че винаги се търсят подобни въпроси. Аз ще ви отговоря по този начин - опитвам се да не мисля, че това е някаква серия. Глупости. Все още не сме толкова силни, че да реализираме всеки път". После Григорчук продължи по-спокойно: "Не се боим от нищо. Уважаваме съперника, изгледах много мачове на "Лудогорец". Те са фаворитът за излизане от групата". Журналист от Одеса попита Роман Григорчук дали се притеснява от факта, че в града живеят солиден брой българи, които могат да се изсипят на стадиона. "Ако това се случи, трябва да го напишем в някоя дебела книга, като историческо събитие", отвърна иронично треньорът. Австрийският защитник на "Черноморец" Маркус Бергер, който знае 5 езика, пък бе попитан на какъв език ще си говорят играчите на терена, при положение, че българите разбират руски. Играчът с усмивка заяви, че ще запази това в тайна и най-важен е футболният език.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе