Извънредни новини

Ливърпул не успяха да надвият Суонси

Ливърпул не успяха да надвият Суонси

Суонси. Суонси Сити успяха да спрат победната серия на Ливърпул от началото на сезона, но силите им не достигнаха за победа.

В последен мач от 4-ия кръг на Висшата лига, двата тима не успяха да излъчат победител, завършвайки 2:2 на „Либърти Стейдиъм". Въпреки първите загубени точки от страна „червените", тимът на Брендън Роджърс продължава да оглавява класирането с актив от десет точки. „Лебедите" пък се изкачиха до 13-ото място в подреждането, след като събраха четири точки. В следващия кръг на 21 септември "червените" посрещат Саутхямптън, а ден по-късно "лебедите" гостуват на Кристъл Палас.

За домакините се отличиха Джонджо Шелви (2') и Мичу (64'), а головете за мърсисайдци бяха дело на Дани Стъридж (4') и привлечения под наем от Челси Виктор Моузес (36'). 

В основна фигура в срещата се превърна бившият полузащитник на Ливърпул Джонджо Шелви, който имаше основно участие и в четирите гола в мача. Именно той откри резултата още във втората минута, давайки преднина на домакините. След неуспешен опит за далечен удар, топката отново попадна в халфа, който мина като на парад през отбраната на „червените".

Само две минути по-късно Шелви сгреши безобразно, връщайки слабо топката към вратаря си Ворм. Даниел Стъридж внимаваше и с мощен шут вкара четвъртия си гол от началото на сезона.

В 37-ата минута Ливърпул стигна до пълен обрат на резултата. Отново Джонджо Шелви действа разсеяно и прати топката в краката на Виктор Моузес, който бе заел позиция в центъра на терена. Нападателят на „червените", който премина на „Анфийлд" под наем от Челси, напредна сам, финтира двама бранители на домакините и с удар от около 22 метра вкара за 2:1 в полза на гостите.

През втората част обаче Ливърпул показа най-слабата си продукция от началото на сезона. Освен че стигнаха до изравняване, футболистите на Михаел Лаудруп могат само да съжаляват, че не взеха трите точки в мача.

Изравнителният гол в срещата дойде в 63-ата минута. Топката бе центрирана към пеналта, където Шелви с глава свали към Мичу, а нападателят с премерен удар направи 2:2. Домакините изцяло взеха инициативата в мача и започнаха да редят атака след атака към вратата на Миньоле. Белгийският страж и отбраната на гостите обаче имаха късмет и успяха да предотвратят нов гол.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе