Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Кабинетът не си е върнал доверието на Плевнелиев

Кабинетът не си е върнал доверието на Плевнелиев

София. Президентът Росен Плевнелиев заяви в ефира на Дарик, че правителството не си е върнало доверието на му.

През юни той сподели, че е изгубил доверието си към кабинета. Според държавния глава решението за назначаването на Делян Пеевски начело на ДАНС е било "най-значимият акт на задкулисие в българската политика от 24 години".

Плевнелиев каза, че остава отворен за всяка полезна инициатива на управляващите и добави, че институциите са в ежедневен контакт и комуникация и подкрепя всеки смислен проект и действие на правителството. "Работя в рамките на своите конституционни правомощия", заяви президентът.

На въпрос дали приема евроизборите като проверката дали да остане кабинетът на власт, Плевнелиев посочи, че всеки избор е проверка и той няма да се ангажира с подобни сметки. "Държавният глава няма да влиза в никакви подобни сметки, защото те не зависят от него и докато аз съм държавен глава, няма да го приема", каза той.

"Това правителство може да е загубило моето доверие, но то е избрано на база на демократични процедури и механизми, а аз съм се заклел в Конституцията и ще отстоявам демократичното развитие и устоите на нашата държава до последно. От тази гледна точка съм честен да кажа, че не се доверявам, но спазвам конституцията, работя и подкрепям всеки смислен проект", категоричен е президентът.

"Изборите са моментът, в който е важно да се чуе гласът на народа, а не на президента, а политическите изводи ще ги направят партиите", каза държавният глава.

По отношение на белязалите годината протести Плевнелиев призна, че и той е посочил протестиращият човек като политик на годината. "Имам самочувствието с действията си да съм показал, че съм уважил всички протестиращи в България", каза той. Държавният глава изтъкна, че никога не е делил хората на протестиращи и контрапротестиращи, защото те всички са протестиращи и имат своите искания.Президентът е убеден, че личните атаки срещу него няма да спрат. Той сподели, че му харесва дебатът за офшорните компании, подкрепя го изцяло и го счита за много закъснял.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе