Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Израелци и палестинци се обстрелват в Ивицата Газа

Израелци и палестинци се обстрелват в Ивицата Газа

Ерусалим. Най-малко 60 ракети, гранати и мини изстреляха палестинци от Ивицата Газа към Южен Израел вчера. Израел отговори с въздушна атака по палестинската територия.

Отговорност за атаката от палестинска страна пое групировката „Бригадите Ал Кудс", която е част от военното крило на „Ислямски джихад". Те заявиха, че отговарят на "престъпленията на ционисткия враг в окупирания Западен бряг и Ивицата Газа", имайки предвид екзекуцията на трима от членовете на групировката, извършена във вторник.  

Няма загинали в следствие на нападението, жена на 57 години е леко ранена, докато бягала от обстрела.

"Държавата Израел няма да търпи опити да бъдат ранени израелски граждани и войници и ще продължи да действа силно и решително срещу всеки, който използва терор срещу Държавата Израел", каза говорителят на правителството и обвини "Хамас" за нападението. Израелски военни самолети покосиха 29 цели в Ивицата, предаде "Хаарец". 

"Няма да се поддадем. Ще продължим да нараняване тези, които нараняват нас", заяви премиерът на страната Бенямин Нетаняху, цитиран от BBC. Според различни информации Израел се готви за тотална окупация на Ивицата Газа. 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе