Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

64% е избирателната активност в Крим към 15 часа

64% е избирателната активност в Крим към 15 часа

Симферопол. 64 на сто е избирателната активност на референдума в Крим към 15 ч местно време. Това обяви ръководителят на комисията по подготовката на референдума към Върховния съвет на Крим Михаил Малишев, цитиран от БГНЕС.

"По-точно избирателната активност е 63,97%, почти 64%, изтъкнатой. Най- много хора са гласували в Керч – 75,6%, както и в една от избирателните секции в Симферопол, където е регистрирана 80% активност. Над 60% са гласували
в трите избирателни секции в главния град на Кримския полуостров.

По-рано днес руският президент Владимир Путин заяви, че ще уважи избора на гражданите в Крим, съобщи германският в-к Odenwälder Zeitung. Президентът е казал това в телефонен разговор с германския канцлер Ангела Меркел. В него Путин е бил категоричен, че референдумът е в съответствие с международното право. Гласуването съвпада с принципа на Конвенцията на Организацията на обединените нации за самоопределението на народите, обяснил той.

Русия е дала обещание за временно вдигане на блокадата на украинските военни бази в Крим. Това предаде Frankfurter Allgemeine Zeitung, позовавайки се на изказване на министъра на отбраната на Украйна Игор Тенюх.

„Вече бяха постигнати договорки между нашите командири за това, че в следващите няколко дни няма да има опити да се блокират нашите военни съоръжения. Смятам, че това споразумение ще остане в сила до 21 март", поясни Тенюх.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе