Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Бьорн Фери спечели спринта в Поклюка. Краси Анев с 18-и

Бьорн Фери спечели спринта в Поклюка. Краси Анев с 18-и

Поклюка. Ветеранът от шведския отбор по биатлон Бьорн Фери спечели спринта на 10 км в Поклюка, част от състезанията от Световната купа.

Четирима българи стартираха днес. Краси Анев показа отлично ски бягане и с две грешки в стрелбата се класира на 18-а позиция. Владо Илиев завъртя четири наказателни обиколки и финишира на 54-а позиция. Това дава право на нашите момчета да участват в преследването, което ще се проведе в събота. Другите ни двама представители имаха проблеми и не успяха да попаднат измежду първите 60. Мишо Клечеров с три наказания е 69-а, а Димитър Герджиков с 5 наказателни обиколки зае 87-о място, информира biathlonbg.in.

Антон Шипулин водеше титанична битка за победата по последната обиколка, но малко не му стигна да се изкачи на най-високото стъпало на почетната стълбичка. Руснакът беше безпогрешен на стрелбището и без наказание се класира на втора позиция.

Арнд Пайфер от Германия също показа стабилна стрелба и отлично ски бягане. Немският биатлонист сгреши само веднъж при второто си посещение на рубежа и заслужено спечели третата позиция в днешния спринт.

Само един норвежец попадна в Топ 20 за днешния спринт. Това е Оле Ейнар Бьорндален, който завъртя една наказателна обиколка и се нареди на 6-а позиция. Веднага след него на 7-о място е Мартен Фуркад също с една наказателна обиколка.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе