Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Иззеха боен арсенал и дрога

Иззеха боен арсенал и дрога

Двама криминално проявени и осъждани мъже са задържани с незаконни оръжия и екстази. Това става след мащабна операция на криминалисти от Областната дирекция на МВР в Разград. Те са извършили процесуално-следствени действия в областите Варна, Русе и Силистра. 

В частен имот в Разград, обитаван от 54-годишен мъж, са иззети два пистолета със заличени серийни номера и 28 боеприпаса за тях.

В имота на 52-годишен мъж в Русе са открити и иззети пакетирани в полиетиленови пликове хапчета с формата на череп в жълт и зелен цвят с общо тегло 1235 грама, реагиращи положително на метаамфетамин;  60 000 лв; 4635 долара; 1540 евро; 5 монети от жълт метал; два предмета от бял метал с неправилна форма; предмет с островърха форма, приличащ на острие на копие с дължина 40 см и военна димка.

При претърсвания на други адреси в Русе са намерени и иззети 1606 броя боеприпаси с различен калибър, късо нарезно оръжие, дълго гладкоцевно оръжие, 3 револвера, газов пистолет и метална кутия с барут.

54-годишният разградчанин е задържан в сградата на РУ-Разград, а съучастникът му – в РУ-Исперих. Предстои прокуратурата да ги привлече като обвиняеми.


По публикацията работи: Велмира Стефанова БНР подкасти: Поколението Z Podcast Дрогата - новото щастие Поколението Z Podcast За интимността и любовта

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе