Извънредни новини

Дерби без коледен бонус

Дерби без коледен бонус

София. Победата във вечното дерби за купата няма да бъде гарнирано с пликче под елхата. "Левски" и ЦСКА отново ще заложат на едната чест. Двата тима се изправят утре от 16,00 часа на стадион "Васил Левски" в реванш от 1/8 финалите на турнира за купата на България. Първият мач завърши без победител - 0:0.

"Специални премии за този мач няма да има, а за спечелването на турнира като цяло, отсече техническият директор на "Левски" Христо Йовов. "Имам идея и в бъдеще да не се дават пари за тези мачове. Нeка играчите научат истинската им цена. За мен по-важна е радостта в очите на хората, които поне един месец ще те носят на ръце. Победата в дербито няма цена!", обоснова се Бижутера. Той призова феновете да дойдат на стадиона, защото "Левски" има нужда от тяхното рамо. "Надявам се, че отново ще бъдат наш гръб. Ние пък от своя страна трябва да покажем защо сме "Левски"!", каза още Йовов.
Той бе категоричен, че "сините" нямат никаква вина за самоотлъчката на Нуньо Пинто. "Сега се видя за какъв човек става въпрос. Не може да си правиш сам планове за почивката, да мълчиш, че си купил билети, а после - "Левски" е виновен! Кой му е казал, че може да си ходи на 16-и? Никой! Но липсата му няма да се отрази на настроението ни. Надявам се, че дори ще мобилизира останалите", допълни Йовов, който говори вместо Антони Здравков. Треньорът запази обета си и за пореден път мина без пресконференция.

Изпълнителният шеф на ЦСКА Александър Тодоров отрече, че едва ли не парите ще чакат футболистите в съблекалнята при победа. "Пълни глупости. Премия в ЦСКА има само за спечелване на купата и тя е записана в правилника", обясни финансистът пред "Стандарт", "Дано победим и да отпразнуваме с настроение Коледа, но все пак това е само един мач. Голямата битка е другата".

Тодоров визира финансовото стабилизиране на клуба. Той очаква в близките дни да бъде разписан одитът, направен от "Ernst & Young". Картината обаче е ясна. "Задълженията на ЦСКА с някои условности са около 17 милиона лева", не скри Тодоров, "Не са толкова плашещи".

Дружеството ще се опита да ги покрие от публичното предлагане на акции следващата година. На борсата ще бъдат пуснати 3 милиона акции (извън настоящите 5 милиона) на цена от 5 лева едната. "Знам, че трудно ще бъдат реализирани само на частни лица, но обещахме на феновете, че всеки ще има възможност да си купи. Ето, предоставяме я. Иначе водим предварителни разговори с инвестиционни посредници. Има заявен интерес", уточни Тодоров.

Той потвърди информацията на "Стандарт", че е постигната договорка с българска фирма за генерален спонсор. И ЦСКА, и компанията обаче държат на пълна конфиденциалност. Те ще дадат съвместна пресконференция след Нова година.

Съперниците на кино

Футболистите на "Левски" и ЦСКА разпуснаха с кино преди утрешното дерби. Момчетата на Стойчо Младенов избраха комедията "Кой е баща ни?" с Винс Вон. "Сините" заложиха на съвсем друг жанр. Играчите на Тони Здравков изгледаха "Хобит: Пущинакът на смог", продължението на "Хобит: Неочаквано пътуване". Разбира се, съперниците избраха съвсем различни кина в София. "Левски" по традиция посещава комплекс в западните квартали, а ЦСКА - в източните. Двата тима бяха на кино и преди първия мач, но това не донесе късмет на терена на единия или другия отбор.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе