Извънредни новини

Ботев взе пловдивското дерби

Ботев взе пловдивското дерби

Пловдив. "Ботев" (Пд) ликува, след като удари с 2:0 кръвния си враг "Локомотив" (Пд) на Колежа. В герой за "канарчетата" се превърна Абел Анисе. Мадагаскарецът, чието семейство се прехранва с лов на крокодили, наниза и двата гола.

Анисе не сгреши сам срещу Данчо Господинов и оползотвори отличен пас на Неделев за 1:0 в 18-ата минута.

Борко Галчев влезе необмислено в краката на съперник и видя втори жълт, съответно - червен картон в 27-ата минута. Символичните домакини обаче не се стреснаха и дори заредиха по-опасни атаки.

Ромарио направи чудесен рейд по лявото крило, след който сервира топката на Анисе за второто попадение в 54-ата минута.

Малко по-късно До Кармо от "смърфовете" падна като покосен в наказателното поле на "Ботев". Съдията Георги Йорданов моментално му вдигна втори жълт картон за симулация и изравни числено двата тима. Докрая мачът се доигра.

Мъри Стоилов бе много доволен след победата: "Имахме късмет да отбележим положенията си. Вторият ни гол бе перфектно изигран. Съперникът нямаше опасна атака. Все още не мисля кой ще замени Неделев от Нова Година.

На другия полюс бе треньорът на "черно-белите" Сашо Станков: "Играхме много слабо. Липсваше ни агресия. Изобщо изглеждахме безумно примиренчески. На полувремето казах на момчетата да са по-смели, но не се получи. Съжаляваме, че подведохме публиката точно в дербито. Не е срамно да паднеш от "Ботев", но не трябваше да играем по толкова лош начин", добави Сашо Станков.

Кривия дразни "черно-белите"

Спортният директор на "Ботев" Сашо Александров бе на седмото небе след градското дерби. "Един голям кеф, на терена имаше само един отбор, който мачкаше. Май "Локо" бяха забравили да дойдат на стадиона", изгаври се с противника Кривия.

"Когато останахме с човек по-малко, имах чувството, че бяхме с един повече. Направо супер. Всички в "Ботев" - от играчи, през треньорски щаб и директори, сме едно цяло.

Техническият шеф на "канарите" Ангел Палийски също не можеше да си намери място от щастие: "Надиграхме ги по всички показатели. Това обаче не е най-важната ни победа. По-радостен съм например, че на 18-ти септември ще открием най-модерната футболна база у нас".

Шампиони сме ако бием до края

заяви голмайсторът за "Ботев" Абел Анисе. "Този мач бе страхотен за мен. Зарадвахме хората по трибуните в най-важния мач. Нямаше как да пропусна да вкарам двата гола, защото съотборниците ми ме задължиха с великопепни пасове да го сторя", скромно.

Жалко, че това ми е последно дерби

каза звездата на "жълто-черните" Тошко Неделев. „Важното е, че спечелихме. Имам болки в коляното и в понеделник съм на преглед, за да видим какво ми е. Не мисля, че победата е дошла лесно, смятам, че изпълнихме указанията на наставника".

Някои не знаят какво значи този мач

ядосваше се след загубата защитникът на "смърфовете Пламен Крачунов.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе