Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Борисов: Анкетна комисия за "Апартаментгейт"

Борисов: Анкетна комисия за "Апартаментгейт"

Анкетна комисия в парламента за апартаментгейт разпореди премиерът Бойко Борисов. На съвета при Радев пред всички наредих на Даниела Дариткова и Емил Христов веднага да направят комисия - като за "Грипените", каза Борисов. Комисията в парламента да прави паралелни проверки заедно с тези на КПКОНПИ, НАП, прокуратурата, допълни премиерът. И каза, че при ГЕРБ двойни стандарти няма - щом управляващите са направили комисия за тежките нарушения при преговорите с "Грипен" за изтребители, трябва сега да отговорят със същия подход и при обвиненията за купуване на жилища на занижени цени.

Президентът Румен Радев няколко пъти обяви на съвета, че апартаментгейт е резкрит благодарение на медиите. Моите уважения - ако това е вярно обаче, да махнем веднага другото обвинение: че медиите у нас не са свободни, заяви премиерът. И от своя страна подчерта, че щом медиите са разкрили злоупотребите, значи са абсолютно свободни.

"Попитах още на съвета коя друга партия и кой друг премиер е правил това, което ние направихме след различни скандали - 6-7 министри си заминаха за по-малко от две години", припомни Борисов. И заяви: "Колегите от БСП в такива ситуации казват, че чакат да се произнесат институциите. Не, ние - без да чакаме, приемаме оставки".

 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе