Извънредни новини

Берое спечели битката за Тракия

Берое спечели битката за Тракия

Стара Загора. Берое победи с минималното 1:0 пловдивския Ботев гол на Давид Каядо в 21–та минута и спечели битката за Тракия, както сме свикнали да наричаме тези мачове между двата най-стабилни отбори в Южна България. Според статистиците това е 8-ми пореден успех на беройци у дома срещу канарчетата и стадионът под Аязмото на път да се превърне в техен кошмар.

„Определено липсваше идея в нашата игра, искахме да спечелим с повече емоции, с тръпка, а не достататъчно майсторство", призна селекционерът на Ботев Станимир Стоилов. Според него с отсъствието на основни играчи като Неделев, Огнянов, Цветков, Домовчийски, отборът имал проблем в атаката, особено по фланговете. Но пък тези, които получавт шанс за изява били длъжни да защитават своите места и позиции.

"Това е една от най-добрите победи на Берое откакто аз съм тук. Мисля, че спечелихме, защото имахме много по-голямо желание и бяхме по-добрият отбор като колектив" – така пък оцени успехът на своите момчета старши-треньорът на старозагорци Петър Хубчев. Според него в отбора нямало звезди и той разчитал само и единствено на отбора, без значение кой ще завърши атаката. Уточнението беше казано очевидно по адрес на национала Венци Христов, който на няколко пъти не потърси свои съотборници, които бяха в по-добри позиции, а отигра сам положенията. Десетина минута преди края Георги Андонов очакваше пас на празна врата, но Христов опита да отбележи сам от малък ътъл и пропусна. Ядосан Андонов си свали демонстративно гащетата до коленете, а селекционерът Хубчев побърза да извади от игра Христов. Както е известно подобна ситуация на мача с Нефтохимик предизвика меле в тунела след края на първото полувреме, при което изгоряха за два мача побойниците Иван Караджов и Елио Мартинс.

В друг мач от кръга, Лудогорец победи Нефтохимик с 4:0, с головете на Кишада (6',18'), Ернандес (56') и Платини (88'). Във временното класиране Лудогорец е едноличен лидер с 21 точки, следван от Ботев Пд - 17. Берое пък е на 8-мо място с 12 точки. 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе