Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Бареков и Сидеров на символично кафе по телефона

Бареков и Сидеров на символично кафе по телефона

Велико Търново. Атака ще подкрепи подписката на депутата Румен Йончев за иницииране на анкетна комисия, която да разследва президентът Росен Плевнелиев. Според лидерът на България без цензура има реална заплаха за енергийната сигурност на страната.

"Днес пихме така да се каже кафе по телефона с Волен Сидеров и той веднага се съгласи да подкрепи искането ни за събиране на подписка и свикване на комисия в парламента", каза Бареков. „Разбрахме се за съвместни действия: Атака ще подкрепят подписката за създаване на анкетна комисия, която да разследва президента Росен Плевнелиев дали превишава правата си като държавен глава, влизайки в задкулисни срещи и договорки с една монополна компания като ЕVN, обясни още Бареков.

Всъщност "срещата на кафе" между Бареков и Сидеров за съгласуване на общите действия е метафора, защото лидерът на „България без цензура" в момента обикаля из страната за срещи със свои симпатизанти и избиратели. Той поиска да бъдат разследвани нерегламентираните връзки на държавния глава Росен Плевнелиев с енерго-разпределителни дружества, които имат монополно положение на българския пазар.

"За нас тази среща във Виена, преди няколко дни, е извън дневния ред на българското общество. Тази среща е направена без ясна визия какви ангажименти поема Плевнлиев", каза Бареков. Срещата във Виена е довела до застрашаване на националната енергийна сигурност на страната.

"В този смисъл държавният глава влиза в противоречие с конституционните права, които има. Аз внесох в главна прокуратура сигнал за тази среща, за мен Плевнелиев е в ситуация да бъде разследван от прокуратурата. Комисията трябва да каже какви са връзките на Плевнелиев с Прокопиев и кой какви комисионни е вземал през годините Ако комисията реши може да се поиска и импийчмънт на президента или прокуратурата да го разследва", каза Бареков.

Анкетна комисия не означава непременно импийчмънт на президента. Тя трябва да разгледа фактите и да започне две процедури едновременно – по импийчмънт на президента и сезиране на главния прокурор Сотир Цацаров. „Моето желание е в тази комисия да влезе и наш представител. Може да е Красимир Стефанов, Светлин Танчев, Румен Йончев, Георги Марков от Свищов. Аз лично бих заложил на Румен Йончев, той дори би могъл да оглави тази комисия - безпристрастен е, обективен, напусна Коалиция за България, за да се присъедини към нашия съюз", каза Николай Бареков. Освен това от комисията не трябвало да се търсят политически дивиденти.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе