Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Европа вижда по-стабилна България след първите 100 дни на новия кабинет

Европа вижда по-стабилна България след първите 100 дни на новия кабинет

България се стабилизира в очите на европейските си партньори след първите 100 дни управление на правителството, заяви в Пловдив евродепутатът от ЕНП Светослав Малинов. 

Според него София в момента има ясни позиции и послания, които увеличават доверието на Брюксел към страната ни. Като доказателство за думите си той посочи размразените пари по оперативните програми. Тези средства са доверие, защото има стабилно правителство, подчерта евродепутатът. 

По думите му, този кабинет,  въпреки трудностите и рисковете при съставянето си, е отворил  през изминалите 100 дни хоризонт пред себе си за следващите 4 години.

Малинов съобщи, че България получава допълнително финансиране на 258 милиона евро за общините от Северна България. Средствата се получават по съвместен проект с румънските погранични градове и целят подобряване на връзките в региона, повишаване на икономическата и екологична ефективност, инвестиция в инфраструктура. 

Сред общините, които ще получат финансиране са Русе, Велико Търново, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Силистра, Добрич. 

Евродепутатът подчерта, че парите са в пъти повече от средствата, които страната ни очакваше от транзитни такси от газопровода „Южен поток”.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе