Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

12 в ареста заради шумен купон

12 в ареста заради шумен купон

Екип на жандармерията дошъл на проверка по сигнал за силна музика, мъж блъснал униформен на земята

12 души от ботевградското село Врачеш са арестувани в събота вечер заради силна музика. Те са отказали да се подчинят на служители на реда, които са направили проверка по сигнал за шумен купон, съобщиха от МВР.

Към 22.30 ч. в събота екип на жандармерията се е отзовал на сигнал за силна музика. Един от обитателите на адреса – 35-годишен мъж, отказал да предостави личната си карта за проверка и блъснал униформен на земята.

Служителите на реда били заобиколени от агресивна тълпа от около 30 души, които се опитали да попречат на униформените да изпълнят служебните си задължения. Наложило се полицаите да стрелят предупредително във въздуха с гумен патрон и да използват лютив спрей.

След разпръсване на тълпата и възстановяване на обществения ред, отказалият да се легитимира мъж, който бил криминално проявен, е задържан в полицейския арест за 24 часа. В неделя, с прокурорско разпореждане, мярката му за задържане е удължена до 72 часа. Заедно с него били задържани още 11 души.

По случая е образувано досъдебно производство за едро хулиганство, а действията по разследването продължават под наблюдението на Районна прокуратура- Ботевград.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе